ŽGARAVICA - umirite želudac Aloe Verom - Fit Zdravlje

ŽGARAVICA – umirite želudac Aloe Verom

ŽGARAVICA – smirite želučane probleme na prirodan način

ŽGARAVICA – sigurno smo se svi više puta našli u situaciji da nas “ubija” žgaravica. To je skoro pa postala svakodnevna uzrečica. Često to povezujemo sa nekakvim osjećajem kiseline koja nas guši u ždrijelu.

Osobno sam ih najviše imala u trudnoćama, kasnije se smirilo. U ovoj objavi ćemo pokušati nešto stručnije objasnit što je zapravo žgaravica i kako je kontrolirati i liječiti, ali prirodnim putem.

Žgaravica i refluks želucaŽgaravica je osjećaj pečenja, žarenja koji počinje visoko u jednjaku (u tzv. žličici) ili u donjem dijelu prsa te se širi sve do u ždrijelo. Može se širiti i u leđa.

Žgaravica je zapravo pokazatelj ili reakcija na određeni probavni poremećaj ili bolesti u probavnom sustavu, uzrokovana većinom neodgovarajućim načinom života i prehrane. Ponekad može značajno utjecati na psiho-fizičko zdravlje pojedinca, te ometati svakodnevnu rutinu.

ŽGARAVICA – kako nastaje i što je uzrokuje

Žgaravica u pravilu je nastaje kao refluks (povrat) želučanog sadržaja (kiseline) u jednjak. Do tog dolazi zbog slabljenja donjeg sfinktera jednjaka koji zatvara jednjak prema želucu.

Kada dođe do povećanog tlaka u želucu, zbog probavljanja hrane, posebice one nezdrave,dolazi do pritiska. Ako sfinkter koji djeluje kao ventil ne funkcionira kako treba dolazi do vraćanja tog sadržaja u jednjak.

Žgaravica  se najčešće javlja oko sat vremena nakon obroka, posebno ako je bio obilnije količine.

Razlozi žgaravice mogu biti razni:

  • vrste hrane koju jedemo( masna i pržena hrana, šećeri, luk i jaki začini, citrusi )
  • njeno probavljanje ( slabo žvakanje i brzo gutanje )
  • prekomjerna kilaža
  • fizički napor (dizanje  teških tereta, trčanje i sl.), posebno odmah nakon obroka
  • ležanje nakon jela, posebno ako je naglasak na  desnom boku
  • lijekovi ( antireumatici, antidepresivi, antihipertenzivi, za kronični bronhitis ili astmu, za  osteoporozu
  • regurgitacija  ( povrat gorke, kisele ili slane tekućine  u usta )

UČESTALOST ŽGARAVICE

ŽgaravicaAko se žgaravica pojavljuje povremeno,pogotovo nakon teže  hrane, obilnijih obroka ili fizičkog napora koji prakticiramo odmah nakon obroka ne  treba se zabrinjavati. Ono što bismo trebali je promijeniti određene promjene u prehrani i stilu života, tj. malo usporiti ritam.

Kada do žgaravice dođe postoje prirodni načini kako ju smanjiti ili “ugasiti”,, a jedan od najboljih po nama je sok od čistog gela Aloe Vere. Ona je poznata po raznim blagodatima, posebice za probavni sustav.

Potrebno je unijeti ravnotežu u probavu, promijeniti neke navike i sa žgaravicom više nećete imati problema.

Ako do žgaravcica dolazi češće (dvije ili više napadaj žgaravice tjedno ili čak dulje vrijeme ) može značajno ometati svakodnevni život pojedinaca, i bilo bi se dobro konzultirati sa  liječnikom kako bi se utvrdilo da li postoji nekakav fizički uzrok učestalosti žgaravice ( refluks, oslabljen stifter, upale ).

Vrlo je važno pratiti da li se žgaravice događaju tijekom noći,  jer je  ona  opasnija za  razvoj određenih  promjena  sluznice  jednjaka i komplikacija izvan probavnog sustava ( upala ždrijela, promuklost, kronični kašalj ili astma ).

Nakon što se ukloni sumnja na ikakav fizički razlog ili neko ozbiljnije oboljenje, treba se pristupiti promjeni životnih navika i korištenje štio prirodnijih sastojaka, što u prehrani, što u dodacima prehrani i liječenju nekih laganih tegoba, poput žgaravice.


ŽGARAVICA I ALOE VERA

ŽGARAVICA I ALOE VERAKad pričamo o prirodnim  dodacima prehrani, Forever Living Products je svoju poslovnu politiku usmjerio cijelu prema tome. Svi napitci i dodaci prehrani su napravljeni na način da se zadrže maksimalno prirodna svojstva, te sve baziraju na blagodatima koje nudi jedna od najkompleksnijih biljki na svijetu, ALOE VERA!

Preporučamo Vam provjerenu prirodnu “terapiju” Aloe Verom, koja se pokazala odličnom kod ublažavanja tegoba izazvanih žgaravicom, te drugih probavnih tegoba (gastritisa, heliko bakterije i sl.).


 

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.