Ulje divljeg origana - moćan antioksidans i antibiotik - Fit Zdravlje

Ulje divljeg origana – moćan antioksidans i antibiotik

ULJE DIVLJEG ORIGANA – esencijalno ulje iz divljine


Ulje divljeg origana – Origano – Mediteranska biljka koja se koristi u kulinarske svrhe

Divlji origano - uljeOrigano je biljka podrijetlom iz mediteranske regije i središnje Azije.

Koristi se u kulinarske svrhe stoljećima. Stari Grci morali su ga dobro upoznati i shvatiti njegovu vrijednost budući da na njihovom jeziku origano znači ” radost planine “.

U Hrvatskoj se još naziva i divlji mažuran, mravinac, mekulica ili vranilova trava.

Ako koristite biljku redovito, možda se nećete iznenaditi kada otkrijete da je to više nego samo način da začinite svoj obrok. Osim što je cijenjen zbog svog okusa, smatra se da ima i mnoge zdravstvene prednosti i blagodati.

Posebno je poznato da ulje divljeg origana posjeduje za zdravlje brojne doborobiti.

Origano kao antioksidans


Možda je jedna od najznačajnijih osobina origana njegovo antioksidativno svojstvo.

Jeste li znali da origano ima preko četrdeset puta jaču antioksidacijsku sposobnost od jabuka, trideset puta više od krumpira i preko deset puta više od naranče?

Također je bogat vitaminima i hranjivim tvarima kao što su kalij, cink, željezo, bjelančevine, kalcij, magnezij, vlakna, vitamini B3, B6, C i E.

Ali to su samo male stvari kojima se origano diči ( posebno ulje divljeg origana ), jer postoje i druga puno jača svojstva kojim obiluje!

Origano kao prirodni antibiotik


Ono što znanstvenike zanima o ovoj biljci nije ono što se nalazi u uzgoju origana koje dodajete svojoj omiljenoj tjestenini, već izvanredna svojstva koja se nalaze u ulju napravljenom od lišća i cvijeća biljke divljeg origana koja prirodno raste u planinskom Mediteranske regije.

Pokazalo se da ulje divljeg origana ima prirodna antibakterijska i antigljivična svojstva.

Najvažnije, njegove bioaktivne tvari, timol i karvacrol, mogu pomoći u inhibiranju rasta mnogih različitih vrsta bakterija i gljivica, kao što su one koje mogu uzrokovati bolesti koje se prenose hranom.

Zapravo, istraživanja su pokazala da ulje divljeg origana smanjuje infekciju jednako učinkovito kao i tradicionalni antibiotici.

Slične učinke imaju češnjak i propolis, sve što nam je Majka Priroda pružila!

Origano kao prirodni antivirusni i antifungalni agens


Divlji origano kao lijekAntibakterijska svojstva ulja divljeg origana čak i kompariraju farmaceutskim antibioticima kao što su streptomicin, penicilin, vankomicin, nistatin i amfotericin u njihovoj sposobnosti da eliminiraju mikrobe.

Divlji planinski origano također se pokazao korisnim kao antivirusno i antifungalno ( antigljivično ) sredstvo.

Neobično je da ulje divljeg origana to postiže bez poticanja razvoja sojeva otpornih na lijekove i drugih problema koji se često pripisuju uporabi standardnih antivirusnih lijekova i antibiotika.

Osim ovog već impresivnog popisa sposobnosti, ulje origana je također snažan parazitski eksplatant.

Više prirodnih zdravstvenih prednosti origana

Neke uobičajene zarazne bolesti koje ulje divljeg origana može pomoći zaliječiti i smiriti:

  • respiratorni problemi
  • psorijaza
  • ekcem
  • altetsko stopalo
  • infekcije i gljivice
  • zaraze štetnim organizmima
  • studija američkog Ministarstva poljoprivrede pokazala je da eterično ulje origana predstavlja antimikrobno djelovanje protiv salmonele i E. coli.

NAPOMENA: Važno je imati na umu da većina ulja divljeg origana koje ćete naći u tradicionalnim prodavaonicama  prehrambenih namirnica zapravo nije pravi divlji mediteranski origano.

Dvije vrste koje pružaju zdravstvene prednosti uključuju Thymus capitatus, koji raste u Španjolskoj, i Origanum vulgare, koji raste u ostatku Mediterana.

Potražite certificirano organsko divlje gorsko ulje u tekućem obliku.

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.