PROPOLIS I ALOE VERA U KREMI - PROPOLIS CREME - Fit Zdravlje

PROPOLIS I ALOE VERA U KREMI – PROPOLIS CREME

PROPOLIS  – njegova važnost za zdravlje i ljepotu

ZAŠTO JE PROPOLIS NAJPOZNATIJI PČELINJI PROIZVOD?

Propolis u košniciPropolis je smolasta smjesa koju pčele radilice vrijedno prikupljaju sa pupoljaka stabala, biljnih sokova ili drugih biljnih izvora, te kore drveća. Drveća se njime brane od štetnih mikroorganizama. Pčele ga vrijedno skupljaju i miješaju sa sekretom svojih žlijezda, enzimski ga dorađuju tako da flavonoidi, najbitnije stavke postaju farmakološki djelatne tvari.

Sama riječ propolis potječe od grčke riječi pro (prije) i polis (grad), što u direktnom značenju znači  prije grada, odnosno u njihovom slučaju košnice. Propolis pčele koriste kako bi formirale ulaz u košnicu te eventualno zatvorile pukotine u njima. No važnija njegova uloga je u dezinfekciji stanica saća prije izlijeganja mladih pčela.

SASTAV PROPOLISA

Sadrži preko 60 prirodnih, kemijskih supstanci, ali još uvijek nije u potpunosti istražen, pa sigurno ih ima i više. Ono što je poznato je da sadrži: 55% smola, 30% voska, 10% eteričnih ulja i 5% peludi te vitamine  E,  B, C te A, B1, B2,Propolis i Gelly kreme B6, željezo, cink, enzime, organske kiseline itd. Propolis se naziva i prirodnim antibiotikom, a zahvaljujući novim znanstvenim istraživanjima naziva ga se i „lijekom 21. stoljeća“.

ALOE PROPOLIS KREMA – smiruje i zacijeljuje

ALOE PROPOLIS CREME –kao što samo ime navodi, ova krema je bogata mješavina stabiliziranog Aloe Vera Gela i pčelinjeg propolisa. Osim ovih, za sebe već dovoljnih vrhunskih sastojaka, u sastavu ove krme nalaze se drugi sastojci poznati po svojim ljekovitim svojstvima.

To su  kamilica, gavez, lanolin, alantoin. Vitamini A i E su također nezaobilazan dio s obzirom na njihova prirodna omekšavajuća djelovanja na kožu.

Zahvaljujući ovakvom sastavu nije bilo šanse da se ne postigne ovakva izvrsna hidratantna i obnavljajuća krema za kožu! Aloe propolis creme može pomoći kod toniziranja i održavanja teksture kože.

Visok postotak propolisa donosi antibiotski učinak! To može zahvaliti činjenici da propolis krase
protuupalna, antibakterijska, antivirusna, i regenerativa svojstva na organizam općenito ali posebno i na stanice kože. Ova krema poput propolisa u košnicama umiruje iritiranu kožu ostavljajući zaštitnu barijeru, te je kao takva idealna za suhu kožu.

ALOE PROPOLIS KREMA – kako djeluje na koži

Aloe Propolis Creme preporučuje se kod raznih upalnih promjena na koži, zahvaljujući već navedenim sastojcima koji pružaju blagotvoran učinak. Također se može koristiti kao svakodnevno sredstvo za njegu kože. U kozmetici je odlična kao hidratantna i zaštitna krema, a vrlo dobro se pokazala i kod tretiranja pjega i mrlja. Najviše se iskazala kao pomoć osobama sklonim raznim  ekcemima, psorijazi, atopijskom dermatitisu!

Pomaže kod dermatoloških problema:

 • svrbež,
 • alergije,
 • crvenilo,
 • bubuljice, ekcemi, problematična i pubertetska koža,
 • djeluje na gnojne procese koji nastaju na koži – poput akni,
 • vitiligo,
 • problemi s psorijazom
 • dermatitis i atopijski dermatitis
 • protiv gljivica i infekcija (ginekoloških i uroloških)
 • prva pomoć također kod svih vrsta blažih opeklina, oderotina i plikova,
 • nakon ugriza insekata, osipa,
 • teniskog lakta, žuljeva,
 • nakon depilacije
 • hemoroida
 • pelenskog osipa
 • herpesa
 • popucalih kapilara i vena

Zaista je široka primjena ove divne kreme, i potrajalo bi kad bismo nastavili nabrajati. Kada znamo njen sastav uopće se ne treba ni čuditi!

ALOE PROPOLIS KREMA – način primjene i savjeti

Uvijek se preporuča prije nanošenja kreme kožu dezinficirati i dubinski nahraniti sa Aloe First spreyom ili Aloe Activatorom (tekućina od pročišćene Aloe Vere). Osim što hrani kožu, svaka krema ima puno bolje i dublje djelovanje ako se napravi ovakav postupak!

Akne,  dermatitis, ekcem, gljivična oboljenja kože – mazati nekoliko puta dnevno u obilnom sloju
Psorijaza – 3x dnevno piti dodatak prehrani od propolisa i paralelno mazati bolna mjesta
Opekotine – kremu u debljem sloju namazati preko opekotine ili napravite obloge natopljene njom
Upala sinusa i slični problemi u području nosa – više puta dnevno umetati tampone namočene u propolis kremu, zadržati 15-20 minuta.
Ginekološke gljivične infekcije – tampon natopljen propolis kremom primijeniti u rodnicu preko noći na 10-12 sati. Ponavljati cca 10 dana.
Hemoroidi – lokalno mazati propolis kremom više puta dnevno ili primijeniti preko noći tampon natopljen kremom.
Nesanica – kremu namazati na prsa prije spavanja


 

 

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.