POZITIVNE MISLI - LIJEK ZA STRES! - Fit Zdravlje

POZITIVNE MISLI – LIJEK ZA STRES!

POZITIVNE MISLI I POZITIVNO RAZMIŠLJANJE – ključ sreće

Zašto su POZITIVNE MISLI bitne?

” MISLI DOBRO PA ĆE DOBRO I BITI! ” – Ivo Andrić

Ako želimo imati pozitivniji i sretniji život, moramo ga početi tako i gledati! I sa takvim stavom ćemo početi privlačiti pozitivne stvari da nam se događaju! Eto zato su pozitivne misli bitne!

Život nas svakodnevno suočava s različitim problemima, uspjesima i promašajima, što privatno što poslovno. Često nam se događa da budemo toliko preopterećeni, da nam je dosta svega i da bismo najradije odustali! To se događa jer živimo prebrzo i prestresno. Iz takvog stanja nas samo pozitivne misli mogu izvući zdrave glave i okrenuti sve u našu korist!

Iako nam se uvijek ne čini tako, život je zapravo lijep i pun mnogih lijepih trenutaka i stvari. Jedino se moramo naučiti vidjeti ih. Kažu da nekad od šume ne vidimo stablo. Tako je i kod pozitivnih misli. Postoji izreka koja kaže da je moguće pronaći dobre stvari i u najmračnijim trenucima, samo ako se sjetimo upaliti svjetlo.

POZITIVNE MISLI – prijatelj zdravlja

Optimizam i pesimizam su stanja duha koja ne djeluju samo na raspoloženje nego i na cjelokupno stanje našeg organizma te njegovo zdravlje. Nevjerojatno je koliko optimizam i pozitivno razmišljanje puno utječu na smanjivanje svakodnevnog stresa.

Kad pogledamo malo bolje i dublje, zapravo sve ovisi samo o nama, i s koje perspektive gledamo na život i životne probleme. Nekome je nešto problem, dok je drugome ista stvar prilika! Moramo se truditi naučiti da kroz svakodnevne male stvari vidimo puno prilika za sreću i veselje, a ne kroz prizmu problema!Jer tada će se i ono što je stvari problem, puno lakše riješiti!

Samo je jedan život i treba ga dobro i kvalitetno proživjeti!

Gledati sve sa vedrije strane, pozitivno i takva pozitiva će nam se početi množiti! Nije uvijek lako, ali zato treba vježbati! Primjenjujući metode kojima razvijamo pozitivno razmišljanje, poboljšati ćemo i stanje našeg organizma i na fizičkoj bazi. Imunitet će biti bolji i tijelo će se također bolje nositi sa problemima. Osim pozitivnih misli, treba se pridržavati i svakodnevnih rituala koji mogu olakšati i učinit život ugodnijim i ljepšim.

POZITIVNE MISLI – dobrobiti i tehnike vježbanja

Pozitivne misliSamo pozitivno razmišljanje se događa na podsvjesnoj razini i nismo ga nekad ni svijesni. Isto tako i negativno. Misli dolaze i odlaze i na to nemamo nikakav utjecaj. S vremena na vrijeme misli izlaze na površinu i tada ih postajemo svijesni. One misli kojih nismo svjesni, ili onaj mali dio kojih jesmo određuju kako ćemo gledati na život, pozitivno ili negativno.

Jako je puno dobrobiti pozitivnog razmišljanja, i isto tako jako puno loših strana negativnog. Ali mi moramo nastojati više pažnje posvećivati onim dobrim! Kad to osvijestimo, i počnemo raditi na takvim mislima, prestati ćemo biti pesimist i postati ćemo optimist, i život će biti ljepši i lakši!

BENEFITI POZITIVNIH MISLI

Jako je puno dobrih strana pozitivnog razmišljanja, i mogli bismo napisati znanstveni rad na temu njih, ali ovdje ćemo na brojiti neke najbitnije, koje nas svakodnevno okružuju!

 • bolja koncentracija i kreativnost,
 • lakše snalaženje u društvenim situacijama, lakše prilagođavanje novonastalim situacijama,
 • manja sklonost međuljudskim konfliktima
 • manja sklonost porocima,
 • smanjeno pojavljivanje depresije i anksioznosti,
 • smanjenje razine stresa,
 • bolji rezultati na svim životnim planovima
 • produljenje životnog vijeka i mladolikog izgleda,
 • jači imunitet
 • manji postotak vjerojatnosti obolijevanja od kardiovaskularnih problema i ozbiljnih zdravstvenih problema

Da bi naučili kako razvijati pozitivne misli, a izbaciti negativne, moramo učiti i vježbati. Nije uvijek lagano, ali se isplati. Srećom vježbe nisu teške, ali ih treba redovito prakticirati dok nam ne postanu svakodnevnica.

Ono što treba raditi na sebi SVAKI DAN može se složiti u jednostavna 3 koraka!

 1. OTKRITI NEGATIVNU MISAO I POSTATI SVJESTAN TE MISLI!( ako smo skloni preuveličavanju problema i traženju u svemu nečeg lošeg, traženju krivnje za sve u sebi, gledanju svega oko sebe crno – bijelo)
 2. ZAMIJENITI  TU MISAO POZITIVNOM !(analizirati misli tokom dana, i svijesno ih okrenuti na pozitivu, smijati se što više, živjeti zdravo, meditirati, okružiti se pozitivnim ljudima, i biti sam sebi najbolji prijatelj)
 3. PONAVLJATI OVO SVAKI DAN!! (budući da se naša razmišljanja stvaraju godinama, teško ih je preko noći promijeniti. Moramo biti strpljivi i uporni i rezultat će na kraju sigurno biti pozitivan.Postati ćemo više zadovoljni sobom i stvarima oko sebe, a manje samokritični i negativno okrenuti svakodnevnici. )

Na kraju da, napravimo sažetak svega: svaki dan moramo odabrati da budemo sretni i zadovoljni, da svaki dan napravimo sunčanim iako sve prognoze ukazuju na suprotno. Moramo se vratiti u dječji svijet, koji u svemu vidi neku priliku i nešto veselo i dobro. U kratkim crtama – moramo malo i iskriviti stvarnost, pogledati kroz šarene naočale, kako bismo na kraju i izazvali da ona takva i postane.


Ako želite potaknuti svoje pozitivne misli, provjeriti što vam mi možemo ponuditi kako bi poboljšali trenutnu životnu situaciju, potražite u kategoriji POSLOVNA PRILIKA na naslovnici!


Hvala Vam što ste pročitali članak! Za više tekstova posjetite naslovnicu!

 

 

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.