OMEGA 3 - FOREVER ARCTIC SEA - zdravlje iz mora - Fit Zdravlje

OMEGA 3 – FOREVER ARCTIC SEA – zdravlje iz mora

NAJBOLJE OMEGA 3 KAPSULE – FOREVER ARCTIC SEA OMEGA


ARCTIC SEA OMEGA 3 – ZDRAVLJE IZ DUBINE MORA

RIBLJE ULJERiblje ulje je najstariji dodatak prehrani na svijetu.  Nalazimo ga najviše kod riba bakalara ili morskog psa.U njemu se nalazi veliki udio omega 3 masnih kiselina.

Masne kiseline su zapravo jako dugi lanci ugljikovodika, i dijelimo ih u dvije grupe:

  • zasićene – koje se lako nakupljaju i tvore masti u čvrstim stanju. Na sličan način se ove kiseline nakupljaju i u našem organizmu, i zato ih zovemo nezdravim masnoćama.
  • nezasićene – laganije su jer se ne ne slažu jedna na drugu, budući da im se oblici ne poklapaju. Na sobnoj temperaturi prelaze u tekuće stanje, jer se lanci masnih kiselina teže povezuju. Zbog toga su zdravije masne kiseline! U njih spadaju Omega 3(riblja ulja) i Omega 6 nezasićene kiseline(biljna ulja). Optimalan omjer je od 1:10 do 1:1.5.

OMEGA 3VAŽNOST ZA LJUDSKI ORGANIZAM

Spojevi koji nastaju od esencijalnih masnih kiselina  u organizmu, bitno utječu na metabolizam i razvoj upalnih procesa, budući da su slični hormonima.

Oni nastaju iz masnih kiselina koje unosio prehranom, a iz Omege 3 se sintetiziraju “dobri” prostaglandini.Kada se poremeti odnos Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina dolazi do prevladavanja “loših” prostaglandina.

Nažalost, današnjom prehranom unosi se više Omega 6 masnih kiselina nego Omega 3. I zato je bitno unositi dodatak prehrani Omegu 3.

OMEGA 3  – GDJE SU NAJBITNIJE ?

Ove masne kiseline često nedostaju u svakodnevnoj prehrani, a imaju vrlo važnu ulogu u izgradnji stanica, proizvodnji spojeva sličnih hormonima, važni su u prijenosu masti kroz organizam te najznačajniji u prevenciji krvožilnih bolesti, te bolesti vezanih za srce.

Ako u prehranu svaki dan uvrstimo prvenstveno nezasićene masti poput Omege 3 i Omege 6, smanjiti ćemo razinu masti u krvi a ona je najznačajniji problem kod srčanih i krvožilnih oboljenja. redovitim konzumiranjem dovodi se u balans omjer HDL i LDL-a.

Benefiti ribljeg uljaIz prehrane se preporuča izbaciti margarine i sva rafinirana ulja. Hranu se preporuča spremati na maslacu ili hladno prešanim uljima poput maslinovog, na laganoj vatri. Za prženja koristiti svinjsku mast, jer iako su zasićena mast, ne remeta rad ovim bitnijim, nezasićenim.

Danas se sa sigurnošću može reći da Omega 3 masne kiseline smanjuju rizik od bolesti vezano za srce i krvožilni sustav općenito ( pomaže kod migrena, visokog tlaka, osteoporoze, astme, tumora i drugih bolesti). Omega 3 kiseline na svoj poseban način čiste stijenke krvnih žila, i time spriječava njihovo suženje.

NAPOMENA: Ne preporučava ih se uzimati sa drugim ljekovima za razrijeđivanje krvi jer može doći do pretjetranog razrijeđivanja krvi.

SIMPTOMI NEDOSTATKA OMEGA 3 KISELINA suha koža, dugotrajniji problemi sa vidom, zadržavanje vode,  smanjeno pamćenje, sklonost raznim upalama i infekcijama, trnjenje ruku ili nogu, visok krvni tlak i kolesterol, sklonost debljanju, kod djece usporen razvoj itd.

 FOREVER ARCTIC SEA OMEGA 3 KAPSULE: 

  • snižava krvni tlak, kolesterol i trigliceride (redovitim korištenjem može pomoći u spriječavanju infarkta od 50- 70%)
  • pomaže kod raznih srčanih problema i aritmije, poboljšava cirkulaciju, smanjuje ovapnjenje krvnih žila u srcu i općenitoOMEGA 3 FOREVER
  • pomaže kod razvoja tumora, smanuje moguće metastaze, posebno kod jetre, gušterače, debelog crijeva , dojki, prostate i leukemije
  • smanjuje upale i bolove (posebno reumatske)
  • poboljšava koncentraciju i aktivnost mozga općenito, pomaže kod depresije i anoreksije, glavobolja i migrena, poboljšava vid
  • pomaže kod raznih kožnih problema, suhoće, dermatitisa, psorijaze itd.
  • smanjuje simptome PMS-a, problema kod menopauze, kod održavanja normalne razine šećera u krvi, kod raznih autoimunih oboljenja, alergija i slično

NAČIN UPOTREBEPreventivno 1 kapsula dnevno, a kod kardiovaskularnih problema 1-2 kapsule 2-3 puta dnevno, uz obrok! Prirodne voćne arome ublažavaju aromu ribe.

Za bolje djelovanje preporučuje se konzumiranje uz 0,3-0,5 dcl Aloe Vera Gela dnevno.

 

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.