MATIČNA MLIJEČ ROYAL JELLY-hrana za kraljeve! - Fit Zdravlje

MATIČNA MLIJEČ ROYAL JELLY-hrana za kraljeve!

MATIČNA MLIJEČ ROYAL JELLY – kraljevska namirnica za zdravlje i vitalnost duše i tijela!


MATIČNA MLIJEČ Royal Jelly

Matična mliječ Royal Jelly je jedan od najbogatijih i najcjelovitijih dodataka prehrani. Mnogi nutricionisti je smatraju najsavršenijom namirnicom na svijetu. Ona liječi, hrani i revitalizira cijelo tijelo i dušu.

Matična mliječ  spada u sam vrh pčelinjih proizvoda, uz propolis i med! Odlična je hrana i za same pčele, a služi im kao zaštita, te izvor energije.

Matična mliječ za zdravljeMatična mliječ koristi se već od davnina kao hrana za dug, zdrav i vitalan život. Vrlo je učinkovita u borbi protiv vanjskih utjecaja ( izvrstan antioksidans ) štiteći tako imunitet, stanice i kožu, a paralelno pomaže u vraćanju  energije. Kao i danas, tako i kroz povijest je bila dragocjena i rijetka, i nisu si je svi mogli priuštiti.

Znanstvenici već odavno istražuju djelovanje matične mliječi i još uvijek se nije otkrilo za što je sve blagotovorna. Zaista je mnogo čudesnih svojstava ovog prirodnog lijeka!

MATIČNA MLIJEČ – izgled i karakteristike

Matična mliječ je gusta, neprozirna masa, blijedožute boje i specifičnog okusa. Može ju se pronaći u obliku tableta, tekućine ili praha.

Također ju je moguće kupiti i u svježem obliku, kod provjerenih pčelara.Problem je kod svježe matične mliječi taj što je potrebno cca 6 mjeseci da bi se dobilo svega 0,5 kg. I to je razlog njezine visoke cijene.Svježa matična mliječ ima kratki rok trajanja i zbog toga ju se zamrzava i pretvara u prah.

Na tržištu danas postoji velik izbor tableta i prahova matične mliječi, mi ćemo danas pisati o vrhunskom prirodno proizvedenom proizvodu Royal Jelly, kompanije Forever Living Products, ali o tome ćemo nešto kasnije!

MATIČNA MLIJEČ – njen savršeno izbalansiran sastav

Sastav matične mliječi nije uvijek isti i ovisi o više čimbenika. Varira ovisno koje je godišnje doba, kakvo je fiziološko stanje pčela i kakvi su uvjeti u kojim se ta matična mliječ čuva i skladišti.

Sadrži različite vitamine ( A, B, C, D i E, posebice vitamin B5 i B6), minerale, enzime, proteina te 18 vrsta aminokiselina kao i mnoge tvari koje pomažu imunitetu i sprječavaju razvoj bakterija i virusa.

Matična mliječ je jedini prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku. To je neurotransmiter koji poboljšava rad nervnih impulsa u organizmu, tj. omogućuje njihov prenos  između nervnih stanica.

Glavni predstavnici šećera u matičnoj mliječi su glukoza i fruktoza, i njih stanica može direktno apsorbirati i koristiti za energiju, bez trošenja inzulina.

Postoje i određena količina još nepoznatih sastojaka koji znanost još treba istražiti. Za sada jedan od najznačajnijih problema koji matična mliječ može izazvati je alergijska reakcija kod ljudi alergičnih na pčelinje proizvode.

MATIČNA MLIJEČ – ljekovita svojstva!

Već smo pričali da je skoro pa neizmjerljiva primjenjivost matične mliječi u zdravstvene i ljekovite svrhe, ali pokušati ćemo navesti najčešće!

Za početak ćemo navesti ono najčešće, a to je kao sredstvo za jačanje imuniteta  (posebno u vrijeme gripe i prehlade).

Matična mliječ se može koristiti u liječenju i prevenciji:

 • artritisa i reume
 • visokog kolesterola i raznih kardiovaskularnih bolesti
 • kroničnog umora te kao stimulans kod sportaša
 • impotencije i neplodnosti( poboljšani plodni dani ), očuvanja spolnog zdravlja
 • oslabljenog imuniteta i raznih ozbiljnih bolesti (tumora i cisti, te kemoterapija)
 • stresa, depresije i tjeskobe
 • visokog tlaka
 • kožnih problema ( bogata kolagenom i Q10 i B kompleksom)
 • dijabetesa
 • kroničnih infekcija i raznih bolesti pluća i centralnog živčanog sustava
 • pretilosti i drugih poremećaja prehrane
 • protiv raznih infekcija jer može djelovati antibiotski ( protiv bakterija i gljivica )

MATIČNA MLIJEČšto je važno znati!

Matičnu  mliječ nikad ne smijete uzimati metalnom žlicom jer se tako uništavaju njezini vrijedni sastojci. U kojem god obliku da se uzima, svježu, prahu ili u obliku tableta treba ju staviti pod jezik i tako je pustiti da se apsorbira u organizam, tj. krvotok.

Tegobe u početku korištenja matične mliječi koje se mogu očekivati su proljev i osip. Razlog tome je izbacivanje štetnih tvari iz organizma (detoks) i trajat će samo nekoliko dana.

Osobe koje su imale nekakvu transplantaciju ne smiju uzimati matičnu mliječ jer može doći do odbacivanja organa.


ROYAL JELLY – Forever Living Products


Matična mliječ - Forever Living ProductsProizvod Matična mliječ ili Royal Jelly američke kompanije  Forever Living Products sakuplja se u suhim, izoliranim, visokim pustinjskim predjelima. Tamo netaknuta priroda pruža idealan okoliš za pčelinje košnice!

Tako izvađena matična mliječ odmah se suši u ledenici kako bi se iz proizvoda uklonio višak vode, ostavljajući sve prisutne vitamine, minerale, enzime, koenzime netaknutima. Sadrži vitamine A, C, D, E, i vitamine B kompleksa. Također sadrži 8 najbitnijih aminokiselina, te 10 sekundarnih, plus brojne minerale( kalcij, bakar, željezo, kalij, sumpor..). Bogata je i proteinima i nastala je tijekom probave peludi.

Forever Living Products jedna je od najvećih svjetskih proizvođača pčelinjih proizvoda!

Proizvod se upotrebljava u obliku tableta koja se kao i svaka matična mliječ primjenjuje ispod jezika. Na taj način njeno djelovanje najbrže dođe u krvotok.

Jedna tableta sadrži 250 mg čiste matične mliječi. Ne sadrži umjetne boje i okuse i bez konzervansa.

 

 

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.