IMUNITET - borac na prvoj liniji protiv bolesti! - Fit Zdravlje

IMUNITET – borac na prvoj liniji protiv bolesti!

IMUNITET – ZAŠTO JE BITAN I KAKO GA PODIGNUTI?


Kada pričamo o zdravlju općenito, najčešća riječ koju doktori koriste je podizati IMUNITET!

Zašto je on tako poseban i važan? Kako mu pomoći da bude na što boljem nivou, a time i sveukupno stanje organizma!

Ovisno o organizmu, stilu života i djelom genetici, netko samo ponekad, a netko jako često ima zdravstvenih problema! Sve to možemo zahvaliti upravo stanju slabog ili jakog imuniteta. Nekome je dovoljno da bude malo na propuhu, ili u okruženju gdje ima prehlađenih i ta osoba kao magnet pokupi sve na sebe i razboli se!

Imunitet je naš saveznik koji nas čuva od raznih lakših, ali i težih obolijevanja. Njegovim podizanjem podižemo i vjerojatnost da ostanemo zdravi, te da ništa ozbiljnije ne narušimo svoje zdravlje.


METODE PODIZANJA IMUNITETA!

Postoje razne vrste jačanja imuniteta organizma!

Naše bake su davno prije najviše koristile samo ono što im nudi Majka priroda. Danas se često prilazi brzim rješenjima, očekujući čuda. Ali kako vrijeme ide naprijed do sve više shvaćamo da su zapravo one znale što je dobro, a to je PRIRODA i prirodni preparati!

Isprobaj imunobombu sa 99% čistom Aloe Verom!

I zato ćemo u ovom članku pisati prvenstveno o podizanju imuniteta prirodnim sastojcima, koristeći ljekovite biljke, voće i povrće bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima.

KORISNI SAVJETI ZA SVAKI DAN!

Kao što smo rekli, puno je načina da poboljšamo imunitet i opće stanje organizma. To ne znači da ih moramo sve primjenjivati, jer svugdje pa i kod ovog vrijedi pravilo ” NE PRETJERIVATI “!

Navesti ćemo neke od dobrih navika, a koje ćemo primijeniti odlučit ćemo sami! Bilo bi dobro bar nekoliko ih kombinirati, radi jačeg učinka!


IMUNITET I VODAVODA! – piti dosta vode!

Ovo je bitno ne samo radi dehidracije, već radi optimalnog funkcioniranja organa, urinarnog trakta, izbacivanje toksina, protiv glavobolja..Često se misli da je žeđ jedini znak dehidracije, ali i glavobolje su često znak istog!

Kroz vodu dobivamo elektrolite, koji su organizmu vrlo potrebni za normalno funkcioniranje. I zato, barem 1,5 l dnevno bi trebalo unositi tekućine! Ljeti je to potrebno i više! Tekućina se može nadoknađivati ili vodom, ili nezaslađenim čajevima..


KAVA! – umjereno piti kavu!

Kava ima i dobra svojstva, ona je antioksidans baš kao i čokolada.  U normalnim količinama ona je zdrava, je doprinosi dobrom raspoloženju, smanjuje bolove, a može djelovati i kao afrodizijak Kava zaista ima puno pozitivnih učinaka na zdravlje. KAVA ANTIOKSIDANS

Može pomoći u prevenciji ozbiljnih bolesti, dijabetesa, raka debelog crijeva, Parkinsonove bolesti, snižavanju kolesterola itd.! Ako se konzumira u umjerenim količinama pomaže kod balansiranja krvožilnog sustava, poboljšanja cirkulacije te stimulira mišiće.

Nedavno je čak dokazano da djeluje i antibakterijski te da ujedno smanjuje rizik od nastanka karijesa. No prvenstveno, kava djeluje kao diuretik i izvlači vodu i minerale iz tijela. I zato je obavezno uz kavu piti i vodu kako bi nadoknadili tekućinu.

Isprobaj imunobombu sa 99% čistom Aloe Verom!


RAFINIRANI ŠEĆERI – Smanjiti ili potpuno izbaciti!

Možda jedan od najbitnijih savjeta je upravo ovaj – izbjegavati rafinirane šećere!

Čim njih izbacimo iz prehrane, tijelo će nam odmah pokazati zahvalnost! Dobiti ćemo više energije i manje ćemo biti skloni bolestima!

Šećer u organizam ulazi brzo, naglo podiže razinu šećera i jednako tako naglo pada. Kvalitetne prehrambene vrijednostima u njima nema! Rafinirani šećeri su poput droge, što ih više koristite više vam tijelo traži još!

I zato, po mogućnosti – SVE RAFINIRANE ŠEĆERE IZBACITI IZ PREHRANE! Mogu se zamijeniti sa prirodnim sladilima poput meda i javorovog sirupa!


VOĆE, POVRĆE I PROTEINI! – Osigurati dovoljan unos ovih kvalitetnih namirnica!

Voće i povrće važan su izvor vitamina, minerala, antioksidanasa, vlakana i enzima, jako bitnih za sveukupno zdravlje organizma. Ukoliko ne unosimo dovoljno zdravih prirodnih sastojaka kroz hranu, možemo i MORAMO to nadoknaditi vitaminskim pripravcima ili dodacima prehrani. Svako voće ima drugačiji kemijski sastav, i svoju kvalitetu, a najbolje ih je kombinirati, tj. konzumirati voće i povrće svih boja, što šarenije to bolje.

VOĆE I POVRĆE

Proteini našem organizmu znače poput građevinskih blokova kući! Neophodni su za sveukupno stanje organizma, od zdravog tijela, uma i imuniteta.

U današnje vrijeme, nažalost prehrana oskudijeva ovim bitnim sastojcima, a obiluje ugljikohidratima. To nije dobro!

Prehrana ima najvažniju ulogu za naš organizam. Ona treba biti raznolika i podijeljena u manje obroke više puta dnevno. Vrlo je važan i sam izbor namirnica. Treba konzumirati ako je moguće što više svježeg sezonskog voća i povrća, cjelovitih žitarica i laganog, nemasnijeg mesa (piletina, puretina i sl.) ili ribe, koje će tijelu osigurati dovoljno količine hranjivih sastojaka, vitamina i minerala.


PRIRODNI SASTOJCI ZA PODIZANJE IMUNITETA! – vitaminske bombe

Kad pričamo o prirodnim sastojcima u podizanju imuniteta, mogli bismo napisati znanstvene radove! Svatko ima svoj najbolji recept, ali mi ćemo ih spomenuti samo nekoliko.

  • Jedan od vrlo efikasnih, iako zbog mirisa ne i najomiljenijih je ČEŠNJAK!

On je najjači prirodni antibiotik i preporuča se barem jednom tjedno dobro se najesti češnjaka. Radi maksimalne iskoristivosti njegovih kvaliteta preporuča se jesti sirovi češnjak, ali ako vam ne odgovara miris možete ga i kuhati. Postoje i dodaci prehrani s češnjakom , no domaći je ipak najbolji i prvi izbor.

  • Drugi bitan prirodni sastojak za imunitet je ALOE VERA.

Isprobaj imunobombu sa 99% čistom Aloe Verom!

Aloa Vera se često opisuje kao božanstvena biljka koja pomaže u liječenju raznih kožnih problema, te za podizanje imuniteta organizma! Pomaže kod problema sa probavom, urinarnih problema i raznih drugih ozbiljnijih oboljenja. Ali za više detalja provjerite u članku o Aloe Veri ! Zaista je posebna i moćna biljka!

  • Jedan od prijatelja imuniteta je naravno i LIMUN!

On obiluje vitaminom C što je dobro za imunitet. Osim toga, njegova kiselost (pH vrijednost) potiče razvoj dobrih, za organizam zdravih i poželjnih  bakterija u tijelu i štiti ga od razvoja virusa i loših bakterija. Limun se može piti svježe iscijeđen, možete ga dodavati u čaj, umjesto octa u salatu itd.

Kao dobar početak dana odličan je recept – 1 jušnu žlicu soka od limuna razmutiti u malu čašu mlake vode (1 dcl), i popiti natašte! Tako započet dan pomaže da se brže razbudite i da probava započne ispravan rad!

  • Sljedeći na listi slavnih su ĐUMBIR i  MED!

Đumbir je bogat kalijem, bakrom, vitaminom B, eteričnim uljima, magnezijem, a ako se kombinira upravo s limunom i medom organizmu pruža energetsku bombu. Od davnina se đumbir primjenjuje u razne svrhe, i pokazao se divan u borbi protiv raznih prehlada i virusa, te tako u jačanju imuniteta.

Za zimske dane đumbir je najbolja namirnica jer ponekad može i izliječiti, ali i prevenirati prehladu i viroze! Đumbir također može pomoći u liječenju artritisa, kod mršavljenja jer ubrzava metabolizam! Također se pokazao dobar i kod ublažavanja bolova te smanjena upala.


DOVOLJNO SNA! – beauty sleep

Kada pričamo o količini sna koja bi bila preporučena za dobro funkcioniranje našeg organizma, teško je odrediti. Svačiji organizam je drugačiji. Nekome je dovoljno 6 sati, nekome 8, a nekome manje ili čak više. U globalu, optimalno bi bilo spavati kvalitetnih 8 sati, bez buđenja i prekidanja. Ali to nije uvijek izvedivo (pogotovo ako ste roditelj)! Također ovisi i u kojoj ste životnoj dobi, koliko ste aktivni,  koje je godišnje doba, dali ste pod stresom itd. No, bitno je naglasiti zašto je san bitan! Bitan je jer pomaže lučenje hormona važnih za naše tijelo, posebice onog za dobro raspoloženje! Dobar san vam pomaže da bistrije razmišljate, da ste zadovoljniji, čak kažu da i utječe na ljepotu kože! Nedovoljna količina sna narušava i imunitet, jer organizam nije dobio priliku da se odmori i ” napuni baterije “!


BITI AKTIVAN! – smanjiti stres vježbanjem

BITI FIT

U članku o spavanju smo spomenuli kako količina potrebnog sna ovisi i o tome koliko smo aktivni!

Danas je nažalost postalo normalno da više vremena provedemo u zatvorenim prostorima, pred kompjuterom ili televizijom, nego vani, na svježem zraku.

Upravo to dovodi do problema sa bolestima, budući da se u zatvorenim prostorima bakterije i razmnožavaju. Umjesto da odemo vani na svježi zrak, dobro se istrčimo, razgibamo ili samo prošetamo! Svježi zrak dobro utječe na rapoloženje, mozak dobije dovoljnu količinu kisika, kao i cijelo tijelo.

Osim opskrbljivanja kisikom, biti vani se preporuča i kako bismo smanjili količinu nakupljenog stresa, kojeg u današnje vrijeme ne možemo izbjeći. Treba izaći, podružiti se sa prijateljima, prošetati psa, ponekad si priuštiti opuštanje uz masažu, dobru glazbu itd. Zaista zdravstveno stanje i raspoloženje usko su povezani. Ako zadržite zdrav duh i tijelo se jače bori protiv napasnika.


Nakon odabira paketa ( klikom na sliku ), pratite upute na službenom Forever Living webshopu!

Napomena!!

– Kod kupnje jednog proizvoda odabirete opciju GOST i ne ostvarujete pravo na povoljniju cijenu!

– Kod kupnje paketa odabirete opciju NOVI KUPAC kako bi vam se u zadnjem koraku narudžbe obračunalo 15 % popusta!

– Na sve narudžbe se obračunava i trošak poštarine 35 kn!

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.