DODACI PREHRANI - NADOPUNA ZDRAVLJU! - Fit Zdravlje

DODACI PREHRANI – NADOPUNA ZDRAVLJU!

DODACI PREHRANI – dodatak uravnoteženoj prehrani

DODACI PREHRANI – zašto su bitni i neophodni našem organizmu?

Prije nego uopće počnemo pričati o raznim dodacima prehrani, moramo naglasiti da nijedan dodatak prehrani NIJE ZAMJENA ZA URAVNOTEŽENU PREHRANU!!

Zašto su nam dodaci prehrani uopće neophodni?

Budući da u današnje vrijeme ljudi se hrane vrlo nezdravo i nepravilno, hrana koju unosimo u organizam ne pruža organizmu sve ono što mu je potrebno za normalno i optimalno funkcioniranje.

Piramida pravilne prehraneŽivi se brzo, jede se brzo i nepotpuno. Hrana je sve lošija, sa manje hranjivih nutrijenata, zagađena raznim dodacima i konzervansima. Sve to ruši kvalitetu stanja organizma i onečišćuje probavni trakt. Na taj način i ono dobro i kvalitetno iz hrane na kraju ne dospije tamo gdje bi trebalo!

Osim toga vitamini i minerali su ono što naš organizam ne može sam sintetizirati ni nadoknaditi tj.proizvoditi (osim vitamina D).

Zbog toga je neophodno te hranjive sastojke unijeti dodacima prehrani!Tako te kvalitetne sastojke koje nismo dobili dovoljno kroz hranu, nadoknađujemo kroz njih! Ali oni nikada ne smiju biti potpuna zamjena redovitoj i uravnoteženoj prehrani.

DODACI PREHRANI – koje uzimati i koliko?

Prije same odluke o početku korištenja određenih dodataka prehrani bilo bi se dobro posavjetovati sa stručnjakom, doktorom ili eventualno napraviti neke krvne pretrage.One će nam dati uvid u to koji nam vitamini, minerali i druge stavke nedostaju organizmu! Jer i ovdje je kao i u šminkanju, pravilo više je manje, tj. u ničemu ne treba pretjerivati!

Primjena vitamina danas se toliko preporučuje kao prevencija i dodatak raznim terapijama, kod raznih kliničkih stanja da su i brojni znanstveni radovi napisani o toj temi! Preporučene dnevne doze razlikuju se ovisno o dobi i životnim ciklusima, stanju organizma i prehrambenim navikama pojedinca!

U pojedinim situacijama postoji potreba i za značajno većim dozama od onih normalno dnevno preporučenih. U tom slučaju je uloga ljekarnika, liječnika i nutricionista u propisivanju i praćenju primjene iznimno važna. Vrlo je teško postići ravnotežu jer se svi vitamini i minerali u našem organizmu nalaze u određenoj sinergiji i zato ih treba dobro izbalansirati.

Zbog toga se preporuča prilikom uzimanja određenog dodatka prehrani posavjetovati sa stručnjakom posavjetovati o tome da li je uz određeni dodatak prehrani potrebno uključiti i neke druge vitamine ili minerale.

Najbolji primjer takve sinergije je kombinacija suplemenata željeza sa vitaminom C. Tek u toj kombinaciji oni mogu postići maksimalan učinak i opravdati svoje djelovanje!

Za više detalja o mineralima i vitaminima pročitajte odvojene članke o njima!

 

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.