DIJETA I KAKO ZDRAVO MRŠAVITI - savjeti i zamke - Fit Zdravlje

DIJETA I KAKO ZDRAVO MRŠAVITI – savjeti i zamke

DIJETA I KAKO ZDRAVO MRŠAVITI

Dijeta i kako zdravo mršaviti vječna je dilema i tema oba spola, ali posebice ženskog.

Da li nam je to društvo nametnulo, pa je dijeta postala jedan od modnih dodataka i glavna tema društva, ne znam! Ali činjenica je da je sve više onih koji su opsjednuti svojim izgledom, te je biti mršav i zgodan postao prioritet.

DIJETA U ULOZI ZDRAVLJA

DIJETA I KAKO ZDRAVO MRŠAVITILjudi često na dijetu i u sam proces mršavljenja i transformacije vanjskog izgleda kreću iz krivih razloga. Što zbog toga da se svidmo drugima, što zbog praćenja trendova i kopiranja drugih. Nadam se da ćemo se tada osjećati jednako dobro kao oni ako smo im sličnni. Sve su to krivi razlozi.

Mišljenja sam da bi razlog mršavljenja i odabira režima dijete trebao biti konkretniji i dugoročniji.

Jedan od opravdanih razloga dijeta je zdravlje tj. poboljšavanje zdravstvenih tegoba. Opće poznato je koliko prekomjerna kilaža može otežavati život općenito, a posebno organizam.

No ni tada se ne opravdavaju drastični i brzi potezi. Oni mogu biti čak i pogubni, a u najbolju ruku kratkotrajnih rezultata.

DIJETA – KAKO JE ISPRAVNO “ODRADITI”?

Dijete se mogu “odraditi” na više načina. Najbitnije je da su one dobro isplanirane, da nisu rigorozne, i da imaju za cilj dugoročne promjene u životnim navikama i prehrani.

U jednom od članaka pisali smo o uskoj povezanosti vježbanja i prehrane. I ovdje ćemo se nadovezati na taj članak, jer je upravo to što je potrebno kako bi dijeta imala dugoročne rezultate i pozitivne efekte na zdravlje organizma.

DIJETA I DETOKS

Za početak svake dijete preporučit ćemo kvalitetan detoks. On je potreban kako bi se organizam isčistio od svega nakupljenog tijekom godina u crijevima, jetri i slezeni. Samim time što napravimo dobar detoks može se smršaviti nekoliko kilograma.DIJETA I DETOKS

Nakon toga ako se napravi dobar plan dijetalne prehrane (manje ugljikohidrata, šećera i nezdravih masnoća), prilagode kardio vježbe za kondiciju, te kasnije ciljanje vježbe za određene skupine mišića, rezultat u rezumnom roku neće izostati.

Mi ćemo preporučiti detoks program Aloe Verom jer se pokazao kao savršen partner u donošenju odluka koje vode zdravom načinu života. Nisu kratkoročnog tipa i rezultati osiguravaju dugoročne promjene na bolje koje ćete već nakon 10 dana vidjeti na svom organizmu.

Problem nastaje kada se nastoji izgubiti određene kilograme u kratkom roku (većinom prije ljetnih praznika, kada su svi fokusirani na izgled u kupaćem kostimu), i kada se zbog tog cilja poduzimaju drastični potezi.

Tada može doći do neželjenih razultata, razočarenja, psihičkog nezadovoljstva ali i velikih zdravstvenih problema. Zato, ako imate problem sa viškom kilograma – napravite plan i strategiju, posavjetujte se sa nutricionistom ako treba tetrenerima za točan plan vježbi.

Nakon toga donesite odluku da ćete dugoročno promijeniti svoj život! Jer jedino tada ćete biti potpuno ispunjeni, i taj osjećaj će trajati dugo.

KADA DIJETA KRENE KRIVO ILI KAD PRETJERATE

Često se dogodi da krenemo na dijetu kako bismo izgubili nekoliko kilograma, ali zbog loše postavljene strategije izgubimo orijentir. Ili se povučemo za brzim rezultatima, naviknemo se gladovati i onda ne znamo stati. To je jako opasno jer može dovesti do teških oboljenja (bulimije ili anoreksije).

ANOREKSIJA I BULIMIJADruga krajnost je da zbog istog razloga ne budemo zadovoljni rezultatima, a uložili smo puno odricanja. Zbog odricanja od hrane može doći do psihičkih problema, budući da organizam radi pod stresom kada je gladan!

Zbog toga ne preporučamo taj način mršavljenja, već dobro isplaniran, dugoročan, u suradnji sa osbama koje mogu savjetovati točno programe mršavljenja i vježbe u kombinaciji s tim planom.

Mnogo tih programa se danas može naći na internetu, ali treba biti realan i oprezan. Sve što traži nezdravo odricanje od jela, obećanja sa brzim rezultatima, a da ono ne uključuje konkretne promjene u životnim navikama i stilu života, zaobiđite u širokom krugu.

Preporučiti ćemo vam par budući da oni objedinjuju sve u jednom – zdrave prirodne sastojke, savjete za zdravije prehrambene navike te prijedloge vježbi. Istražite više u kategoriji BE FIT!

Ono što bih željela naglasiti na kraju ovog članka, i što je po meni najbitnije, jest da VOLITE SEBE TAKVI KAKVI JESTE, budite najbolja verzija sebe, ne loša kopija drugog, i vjerovali ili ne, i to će pozitivno utjecati na vaše željene rezultate kod dijeti i mršavljenja!


Hvala što ste pročitali ovaj članak, za više tema vratite se na naslovnicu.

 

 

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.