ČEŠNJAK-prirodni kućni lijek za visoki krvni tlak - Fit Zdravlje

ČEŠNJAK-prirodni kućni lijek za visoki krvni tlak

ČEŠNJAK – svestrani lijek protiv starenja – u kućnoj apoteci


ČEŠNJAK za zdravljeČešnjak ( bijeli luk ) je najvjerojatnije jedna od prvih biljki na svijetu koja je službeno dobila obilježje ljekovitosti, i to prije više od 5000 godina.

Faraoni su ga čak dijelili svojim robovima kako bi bili snažni i izdržljivi pri gradnji piramida. Postoji i priča kako su se upravo ti robovi pobunili kada ga nisu dobili, te su prekinuli gradnju.

Za vrijeme Svjetskih ratova češnjak se koristio kao dezinfekcijsko sredstvo. Neke su ga kulture koristile kako bi otjerali zle duhove i vampire.

Danas, kako je znanost napredovala možemo i sami otkriti zašto je tako poseban!


ČEŠNJAK – nutritivna svojstva

Češnjak ima izrazito visoku nutritivnu vrijednost.

Same sjemenke češnjaka sadrže vodu, bjelančevine, ugljikohidrate, masti, vlakna. Također sadrži i  razne minerale (natrij, kalij, magnezij, kalcij, fosfor, sumpor i željezo).

Osim minerala može se pohvaliti i sa brojnim vitaminima, a glavni koje češnjak sadrži su: karoten, vitamin E, B1, B2, B3 i vitamin C.

Ali najbitnija karakteristika i posebna zdravstvena vrijednost češnjaka je alicin koji ga čini prirodnim biljnim antibiotikom.

Miris češnjaka, koji mnogima nije baš omiljen i zbog njega ga se često izbjegava. U staroj Grčkoj su ga nazivali “smrdljivom ružom”.

Ali postoje razna rješenja kako izbjeći taj neugodan miris, jer je šteta samo zbog mirisa izbjegavati njegovo korištenje i brojne doborobiti koje nam pruža.

Kako bi neutralizirali miris češnjaka nakon konzumacije preporuča se žvakati list mente , peršina, majčine dušice, klinčić ili zrna kave, pojesti naribanu jabuku sa medom ili popiti limunadu.

Zaista je prava rijetkost na jedna biljka ima toliko pozitivnih djelovanja na čovjekov organizam. Zato preporučamo od srca svaki dan pojesti bar jedan režanj češnjaka. Na taj način ćete preduhitriti određene zdravstvene probleme i izbjeći doktore.

Uvijek se najviše preporuča svaku namirnicu, a posebice ljekovitu konzumirati svježu, po mogućnosti domaće uzgojenu.

GARLIC THYMENjegov miris se može izbjeći na već navedene načine.

Ali ako već ni to ne pomaže, postoji divan proizvod GARLIC THYME (Češnjak i majčina dušica ) koja neutralizira taj miris a pruža jednaka nutritivna svojstva.

Uvijek treba kod dodataka prehrani ili suplemenata birati one koji su na prirodnoj bazi.

O njemu ćemo više u kategoriji proizvoda i dodataka prehrani.

ČEŠNJAK znanstveno dokazana ljekovita svojstva

Češnjak je zaista sveobuhvatan i svestrani prirodni lijek koji se pokazao odličnim u prevenciji i liječenju raznih tegoba i bolesti, a svi ga imaju kod kuće!

 • znanstveno su dokazana njegova antivirusna, antibakterijska i antigljivična svojstva
 • snažan je antioksidans, djeluje protiv upala i odličan je za podizanje imuniteta
 • posebno ga se preoruča konzumirati u vrijeme gripe i prehlada
 • spas je za čovjekov krvotok jer prirodno snizuje krvni tlak, čini krvne žile gipkijima, što smanjuje mogućnost Češnjakateroskleroze, stimulira rad crvenih krvnih zrnaca, prokrvljenost i sveukupni protok krvi
 • redovito korištenje češnjaka štiti od bolesti srca i nastanka moždanog udara
 • pomaže kod šećerne bolesti i kolesterola jer regulira razinu glukoze i masnoće u krvi
 • smanjuje rizik od raznih kancerogenih oboljenja, posebno probavnog trakta
 • regulira crijevnu floru, otklanja začepljenost te djeluje dezinfekcijski na crijeva
 • dokazano djeluje protiv herpes virusa, E.coli, Helico bakterije, dječjih glista
 • češnjak također štiti organizam od starenja
 • osim konzumacije češnjaka sam njegov miris ubija bakterije i viruse u zraku

Danas je znanstveno dokazano i potvrđeno da češnjak sadrži preko 200 aktivnih tvari. Bogat je dušičnim supstancama, raznim eteričnim uljima. Sadrži sumpor, vitamine (A, B1, B2 i C), minerale (kalij, željezo, jod, kalcij, selen i fosfor),  aminokiseline, inulin, enzime, biljne masti i druge tvari.

I zbog toga preporučujemo ga svakodnevno konzumirati, najbolje svježeg ili na jedan od drugih načina koji najbolje odgovaraju našem organizmu.


 

Napomena:

Fit Zdravlje je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Preporučeni proizvodi su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.